Alkeisuimakoulun sisältöä

Uimakoulu on taas alkanut! Tästä voit seurata uimakoulun kulkua päivittäin.

Maatilan rakentelua

MAATILA-MAANANTAI
Uimakoulun ensimmäisenä jännittävänä päivänä opetellaan paljon uusia asioita. Ryhmässä toimiminen ja omista tavaroista huolehtiminen ovat iso osa uimakoulua. Mukavinta on kuitenkin aina kun päästään altaalle! Tänään tutustutaan veteen ja sen ominaisuuksiin liikkumalla ympäri allasta ja leikkimällä erilaisia veteentotutteluleikkejä! Isolle lautalle rakennetaan maatila ympäri allasta karanneista palikoista ja maatilan eläimistä. Kivaa!
TERMIITTI-TIISTAI
Missäs kaikki uimakoululaiset ovat? Termiitit astelevat jonossa altaalle ja ovat valmiina sukellusleikkiin. Lasten saavuttua termiitit saivat kyytiä ja näillä jaksettiin harjoitella paljon. Tänään harjoiteltiin myös kellumista, sukellettiin lusikoita sekä polskuteltiin ympäri allasta pötkylöiden päällä.

KIMALTAVA KESKIVIIKKO
Alkulämmittelyjuoksujen ja pomppimisten jälkeen välkettä altaalle toi piikkipallohippa. Pakoon siis ja vähän äkkiä:) Sitten olikin sukellustehtävien aika ja moni liukui jo hienosti esteiden alta.Tästä saatiinkin rohkeutta kimaltavan pikkupallon sukellukseen ja mitä ihania ne pallot ovatkaan, joista kuuluu iloista helinää? "Ope hei, minä kävin ihan oikeasti veden alla!"
 
TORAKKA-TORSTAI
Torstaina etsitään uusia eläinlajeja altaalta, löydätköhän harvinaisen vai yhden lauman jäsenistä? Lisäksi päästään poskutteluharjoituksiin uimalautojen avulla. Kellumista ja liukumista harjoiteltiin myös.

PESUPÄIVÄ-PERJANTAI
Ensimmäisen viikon viimeinen uimakoulupäivä huipentuu iloiseen vedenroiskeeseen pesupäivän merkeissä. Kivan tekemisen myötä aremmatkin uimarit alkavat tottua siihen, että vettä tulee kasvoille:) Tänään oli jo ensimmäisten virallisten uintisuoritusten aika, ja uintiaapisiin saatiin taas monta rastia, joita voi sitten kotona esitellä.
Seuraava uintipäivä on tiistaina...

TAIKATEMPPU-TIISTAI
Uimakoulussa vaihtelevat harjoittelun ja leikin hetket ja taikatemput sopivat loistavasti leikkihetkiin:) Noppien avulla tehtiin erilaisia temppuja vedessä sekä loikittiin sirkusleikissä vanteen läpi. Pohjaan oli myös taiottu isoja jättiläisten avaimia, joita sukelleltiin innokkaasti.

ELÄINTARHAPÄIVÄ - KESKIVIIKKO
Tämä uintipäivä aloiteltiin lautapotkutteluilla ja liukumisen kertauksella. Sitten tapahtuikin kummia kun allas täyttyi erilaisista kelluvista eläimistä ja eläinten kuvista,joita piti sukellella pohjasta. Eläintarhan väki oli karannut:) Uimakoululaiset toimivat tietysti eläintenhoitajina ja kaikki eläimet palautettiin reunalle. Nämä oppilaat osasivat hienosti lajitella eri eläinlajit omiensa kanssa samaan aitaukseen!

AARRESAARI-TORSTAI
Tänään päästään etsimään aarteita ja se on yksi uimakoulun mukavimmista tehtävistä. Aarteita onkin allas pullollaan, joten keräilemistä riittää. Uimakoulun tässä vaiheessa on aika myös kokeilla, kuinka hienosti alkeisuinti onnistuu. Osa poskuttelee vatsallaan, osa selällään ja osa vielä apuvälineellä. Ihania onnistumisen kokemuksia:)
PUOLUKKA-PERJANTAI
Uintisuoritusten lomassa tänään päästään keräilemään marjoja ja hedelmiä, sekä näitä herkkuja popsivia eläimiä. Kerrataan kellumista ja liukumista sekä polskitaan omalla tyylillä uintimatkaa. Osa uskalsi hypätä jo isoon altaaseen. Tästä onkin hyvä opettajan jäädä viikonloppuna kirjoittelemaan uintitodistuksia.

Marjat ja hedelmät sekä niiden maistelijat

Uimaopen koti täyttyy milloin mistäkin uintitarvikkeista. Kotiväki voi keksiä niistä vaikka muistipelin:)

MAALAUS-MAANANTAI
Viimeinen uimakoulupäivä:) Tänään kertaillaan opittua ja suoritellaan vielä viimeisiä uintitehtäviä. Lopputunti meneekin leikkien ja vesivärimaalailun lomassa nopeasti:) Vielä parit pomput ison altaan reunalta ja sitten todistusten jakoon:)