Kuusankosken vauva-ja perheuinti sekä naperouinti

Kuusankosken uimahalli
Uimahallintie 8, 45740 Kuusankoski

KEVÄTKAUSI 8.1.-11.6.2023
SYYSKAUSI 20.8.-17.12.2023

Hiihto- ja syyslomaviikoilla uidaan normaalisti.

Mukaan vauvauintiin voi ilmoittautua kesken kuluvan kauden. Ryhmiä täytetään jatkuvasti.

Pärskyn vauvauinneille on myönnetty SUH:n turvallisen vauvauinnin diplomi kaudelle 2022-2023.

Vauvauintiryhmät:

sunnuntaina klo 10.30-11.00
sunnuntaina klo 11.00-11.30
sunnuntaina klo 11.30-12.00

Vauva/naperouintiryhmät:

sunnuntaina klo 12.00-12.30
Vauva- ja perheuinti
Vauvauinti on koko perheen yhteinen ohjattu uintihetki lämpimässä vedessä. Vauva- ja perheuinti on tarkoitettu 3kk-1,5v lapsille perheineen. Mukaan otetaan myös erityisvauvoja. Vauvauinnin voi aloittaa kun lapsi on vähintään 3kk ja painoa vähintään 5kg.

Naperouinti
Naperouinti on tarkoitettu 1,5v-4v lapsille perheineen. Naperoryhmiin voi osallistua myös perheet, jossa on vauvakin:)
Naperouinnissa harjoitellaan uinnin alkeita leikkien ja virikkeellisten harjoitusten avulla.
Vauvauinnin infot
Ennen vauvauinnin aloittamista perheiden on perehdyttävä vauvauinnin infomateriaaliin (lähetetään sähköpostitse), jossa käydään läpi uimahallikohtaiset käytännön asiat vauvauintitoiminnan kannalta sekä perehdytetään vanhemmat turvallisen vauvauinnin periaatteisiin. Ilmoittautumislomakkeeseen valitaan myös ryhmä, jossa perhe käy uimassa.

Ilmoittautumiset ryhmiin ja lisätietoja:

045-840 7890 / Anneli Toivonen
Vauva- ja perheuintiin sekä naperouintiin on jatkuva ilmoittautuminen, mukaan pääsee siis vaikka kesken kauden.
Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumislomakkeen tästä.Hinnat 1.8.2022 lähtien:
Vauva- ja perheuinnin sekä naperouinnin ohjausmaksu: 13,50€/käyntikerta.
Niistä kerroista, jolloin toimintaan mukaan ilmoittautunut perhe ei ole paikalla, veloitetaan paikkavarausmaksu 5,00€. Paikkavarausmaksu peritään ensimmäisestä toteutuneesta käyntikerrasta lähtien (vain niistä kerroista, jolloin perhe ei ole uimassa) ja päättyy, kun perhe ilmoittaa lopettavansa kokonaan vauvauintiharrastuksen ryhmässä. Lopettamisilmoitukset tulee tehdä sähköisesti parskytmi@gmail.com ja lopettamisesta ei voi ilmoittaa takautuvasti. Se tulee voimaan siitä hetkestä kun ilmoitus tehdään. Järjestäjä ei korvaa sairastumisesta johtuvia poissaoloja.

Lisäksi Kuusankosken uimahallilla vauva- ja perheuintiin ja naperouintiin osallistuvat maksavat
henkilökohtaisen uimahallin sisäänpääsymaksun osallistuessaan vauva- ja naperouintiin. Tämä uintimaksu maksetaan uimahallin kassalle kunkin uintikerran yhteydessä. Uimahallin kassa ei välttämättä ole auki vielä ensimmäisten ryhmien saapuessa halliin, joten ensimmäisiin ryhmiin osallistuvat maksavat uintimaksun lähtiessään uimasta.

Vauvauinnin käyntikerrat ja paikkavarausmaksut laskutetaan sähköpostitse lähetetyllä laskulla kauden päätteeksi.LUE LISÄÄ VAUVAUINNISTA:

Vauvauinti on koko perheen ohjattu harrastus lämpimässä vedessä ja turvallisissa puitteissa. Vauvauinti on tarkoitettu 3kk-1,5-vuotiaille lapsille perheineen.

Vesi poikkeaa ympäristönä vauvan päivittäisestä elinympäristöstä, jolloin se tarjoaa kehitykselle tärkeitä uusia voimakkaita aistikokemuksia. Vesi tuntuu lämpönä ja erilaisina liikkeinä iholla, vesi näkyy, kuuluu ja maistuu. Pinnan alla kaikki näyttää, kuulostaa ja tuntuu erilaiselta. Toisaalta vesi on tuttu ja turvallinen jo äidin masusta. Tutkimukset kertovat, että vauvauinti, jossa yhdistyvät liikkuminen, erilaiset aistiärsykkeet, kiinteä sosiaalinen vuorovaikutus ja vesi auttavana elementtinä edistävät vauvan fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja kognitiivista kehitystä. Vauvauinti etenee täysin lapsen ehdoilla.

Vauvauinninohjaaja toimii altaassa leikkien ohjaajana ja ohjaa vanhempia toimimaan altaassa vauvan kanssa. Ohjaajat ovat kokeneita ja tietävät paljon vauvauinnista ja he jakavat mielellään tietonsa ja antavat vinkkejä uintiin. Jokainen perhe ja vauva on kuitenkin erilainen, ja näin ohjaajat oppivat myös uutta koko ajan. Vauvauinti kehittyy koko ajan ja jokainen kommenttinne ja palautteenne on tervetullutta!
Vastuu lapsesta on vanhemmilla.


PUHTAUS ENNEN KAIKKEA
Hyvä hygienia on turvallisen vauvauinnin perusedellytys. Vesi säilyy sitä puhtaampana, mitä paremmin peseydytään ennen uintia .
  • Vain terveenä uimaan
  • Korut ja kellot jätetään pois altaasta
  • Meikit pestään pois huolellisesti
  • Peseydytään saippualla ilman uikkaria, ihan pienille vauvoille riittää lämmön säilyttämiseksi pyllynpesu
  • Hiukset pestään tai vähintään huuhdellaan. Pitkät hiukset sidotaan kiinni. Kuivien hiusten kanssa käytetään uimalakkia.
  • Saunaan istumaan ja lämmittelemään vasta uinnin jälkeen, laudeliinan kera, ilman uikkaria.
  • Pese myös uikkari saippualla uinnin jälkeen
Allasvettä tutkitaan jatkuvasti, uusimmat tutkimustulokset veden puhtaudesta näkyvät Kuusankosken uimahallin aulan ilmoitustaululla.TERVETULOA UIMAAN PÄRSKYN VAUVA- JA PERHEUINTIIN!