Lasten uintikerhot


Uintikerhot Orimattilan uimahallilla

KEVÄTKAUSI 7.1.-26.5.2024
Hiihtolomaviikolla 9 ei ole uintia: 3.3.2024


Altaalla kokoontuu kolme uintikerhoryhmää:

"KILPIKONNAT"
sunnuntaisin klo 16.00-17.00 (veteentotuttelu, uinnin alkeet)

"MERIROSVOT JA MERENNEIDOT"
sunnuntaisin klo 17.00-18.00 (10m uintia osaaville)

"VESISANKARIT"
sunnuntaisin klo 18.00-19.00 (vähintään 50m uintia osaaville)

Uintikerho on tarkoitettu noin 5-14-vuotiaille lapsille, jotka haluavat harjoitella uintitaitoja leikkien ja virikkeellisten harjoitusten avulla. Uintikerho kokoontuu Orimattilan uimahallilla. Sunnuntain ensimmäisenä kokoontuva "Kilpikonnat" on tarkoitettu lapsille, jotka eivät vielä osaa uida. Toinen sunnuntain ryhmä "Merirosvot ja merenneidot" on tarkoitettu noin 10m uintia osaaville ja kolmas ryhmä "Vesisankarit" on tarkoitettu vähintään 50m uintia osaaville. Uintikerhossa harjoitellaan uinnin perusteiden lisäksi uintitekniikkaa ja vesipelastustaitoja sekä tietysti leikitään, vesiseikkaillaan ja pelataan.


"Merirosvot ja merenneidot" ja " Vesisankarit" -uintikerhoissa harjoitellaan paljon isossa altaassa. Tämän vuoksi mukaan otetaan lapsia, jotka osaavat uida vähintään noin 10 metriä. "Kilpikonnat" -ryhmässä taas harjoitellaan uinnin alkeita ja tähän voi osallistua uimataidottomatkin lapset:)

Uintikerhon hinta: 10,00€/käyntikerta. Uintikerrat laskutetaan käyntikertojen mukaan.


Mikäli haluat ilmoittautua tähän kivaan harrastukseen, voit tehdä sen uintikerhon ilmoittautumislomakkeen kautta. Mukaan pääsee myös kesken kauden.
Uintikerhon toimintaohjeet
(Merirosvot ja Merenneidot klo 17.00 sekä Vesisankarit klo 18.00):
  • Uintikerholainen tarvitsee mukaansa uima-asun, pyyhkeen, saunapyyhkeen sekä saippuan. Uimalasit toki matkaan myös, jos niitä tykkää käyttää:)
  • Kerholaiset tulevat itsenäisesti altaalle, jossa ensimmäisen ryhmän toiminta aloitetaan klo 17.00 ja toisen ryhmän klo 18.00.
  • Pukutiloina käytetään uimahallin normaaleja pukuhuonetiloja, uintikerholaiset saavat kertarannekkeet aulasta, joilla pääsee pukutilaan, voi lukita kaapin. Uinnin lopuksi ranneke syötetään kulkuporttiin lähtiessä.
  • Riisuuntumisen jälkeen saippuapesuille ilman uima-asua. Peseytymisen jälkeen vasta uikkarit päälle ja altaalle.
  • Mikäli kerholainen tarvitsee jossain asiassa aikuisen apua, löytyy uimaopettaja allastilasta. Uimaopettaja liikkuu kuitenkin ennen uintikerhon alkua tyttöjen (tarvittaessa poikienkin) puku-pesutilojen puolella ja valvoo lasten siirtymistä altaalle. Pääasiassa pojat käyttävät poikien puolen tiloja ja tytöt tyttöjen tiloja, mutta 5-6-vuotiaiden poikien on mahdollista tulla uintikerhoon tyttöjen puolen kautta, jolloin uimaopettaja on tarvittaessa avustamassa.
  • Kerholaiset kokoontuvat aina lasten altaalle peseytymisen jälkeen.
  • Ensimmäinen uintikerhoryhmä päättyy klo 17.55 ja toinen ryhmä klo 18.55 altaalla, jonka jälkeen siirrytään reippaasti pesu- ja pukutiloihin. Etenkin pienempien kerholaisten tulee odottaa vanhempiaan uimahallin aulassa. Vanhempien tulee olla ajoissa hakemassa lasta kotiin.
  • Poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa uimaopettajalle, kerholaisen läsnäolo kirjataan uintikerhon alkaessa altaalla.
Uintikerhon toimintaohjeet (sunnuntain kilpikonnaryhmä klo 16.00):
  • Uimaopettaja ottaa lapset vastaan uimahallin aulassa klo 16.00. Yhdessä mennään riisumaan ja suihkun kautta reippaasti uimaan.
  • Altaasta lähdetään pois viimeistään klo 16.50 ja uimaopettaja saattaa lapset pukemaan ryhmäpukuhuoneeseen, josta itsenäisesti lapset siirtyvät aulaan olleessaan valmis. Muistathan olla ajoissa vastassa:)

Uimaan tullaan aina terveenä:)