Lasten uintikerhot

Uintikerhot Orimattilan uimahallilla

KEVÄTKAUSI 13.1.-19.5.2019
Hiihtolomaviikolla uidaan normaalisti, mutta pääsiäisenä 20.-21.4.2019 ei ole uinteja.

Altaalla kokoontuu kolme uintikerhoryhmää:

"KILPIKONNAT"
lauantaisin klo 16.00-17.00 (veteentotuttelu, uinnin alkeet)

"MERIROSVOT JA MERENNEIDOT"
sunnuntaisin klo 15.30-16.30 (10m uintia osaaville)

"VESISANKARIT"
sunnuntaisin klo 16.30-17.30 (50m uintia osaaville)


Uintikerho on tarkoitettu 5-13-vuotiaille lapsille, jotka haluavat harjoitella uintitaitoja leikkien ja virikkeellisten harjoitusten avulla. Uintikerho kokoontuu Orimattilan uimahallilla. Lauantaisin kokoontuva "Kilpikonnat" on tarkoitettu lapsille, jotka eivät vielä osaa uida. Sunnuntaisin ryhmiä on kaksi, joista ensimmäinen ryhmä "Merirosvot ja merenneidot" on tarkoitettu noin 10m uintia osaaville ja toinen ryhmä "Vesisankarit" on tarkoitettu vähintään 50m uintia osaaville.Uintikerhossa harjoitellaan uinnin perusteiden lisäksi uintitekniikkaa ja vesipelastustaitoja sekä tietysti leikitään, vesiseikkaillaan ja pelataan.


Sunnuntaisin uintikerhossa harjoitellaan paljon isossa altaassa. Tämän vuoksi mukaan otetaan lapsia, jotka osaavat uida vähintään noin 10 metriä. Lauantaisin kokoontuvassa ryhmässä taas harjoitellaan uinnin alkeita ja tähän voi osallistua uimataidottomatkin lapset:)

Uintikerhon hinta: 8,00€/käyntikerta. Uintikerrat laskutetaan käyntikertojen mukaan.

Mikäli haluat ilmoittautua tähän kivaan harrastukseen, voit tehdä sen uintikerhon ilmoittautumislomakkeen kautta. Mukaan pääsee myös kesken kauden.

Uintikerhon toimintaohjeet (sunnuntai-ryhmät):
  • Uintikerholainen tarvitsee mukaansa uima-asun, pyyhkeen, pefletin sekä saippuan. Uimalasit toki matkaan myös, jos niitä tykkää käyttää:)
  • Kerholaiset tulevat itsenäisesti altaalle, jossa ensimmäisen ryhmän toiminta aloitetaan klo 15.30 ja toisen ryhmän klo 16.30.
  • Pukutiloina käytetään ryhmäpukuhuonetiloja, joiden ovet ovat auki ensimmäiselle ryhmälle klo 15.20 ja toiselle ryhmälle klo 16.20 lähtien. Riisuuntumisen jälkeen saippuapesuille ilman uima-asua. Peseytymisen jälkeen vasta uikkarit päälle ja altaalle.
  • Mikäli kerholainen tarvitsee jossain asiassa aikuisen apua, löytyy uimaopettaja allastilasta. Uimaopettaja liikkuu kuitenkin ennen uintikerhon alkua tyttöjen (tarvittaessa poikienkin) puku-pesutilojen puolella ja valvoo lasten siirtymistä altaalle. Pääasiassa pojat käyttävät poikien puolen tiloja ja tytöt tyttöjen tiloja, mutta 5-6-vuotiaiden poikien on mahdollista tulla uintikerhoon tyttöjen puolen kautta, jolloin uimaopettaja on tarvittaessa avustamassa.
  • Kerholaiset kokoontuvat aina lasten altaalle peseytymisen jälkeen.
  • Ensimmäinen uintikerhoryhmä päättyy klo 16.25 ja toinen ryhmä klo 17.25 altaalla, jonka jälkeen siirrytään reippaasti pesu- ja pukutiloihin. Etenkin pienempien kerholaisten tulee odottaa vanhempiaan uimahallin aulassa. Vanhempien tulee olla ajoissa hakemassa lasta kotiin.
  • Poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa uimaopettajalle, kerholaisen läsnäolo kirjataan uintikerhon alkaessa altaalla.
Uintikerhon toimintaohjeet (lauantain kilpikonnaryhmä):
  • Uimaopettaja ottaa lapset vastaan uimahallin aulassa. Yhdessä mennään suihkun kautta reippaasti uimaan.
  • Altaasta lähdetään pois 16.50 ja uimaopettaja saattaa lapset pukemaan ryhmäpukuhuoneeseen, josta itsenäisesti lapset siirtyvät aulaan olleessaan valmis. Muistathan olla ajoissa vastassa:)