Lasten uintikerhot


Uintikerhot Orimattilan uimahallilla

KEVÄTKAUSI 9.1.- 22.5.2022

UINTIKERHOT JATKAVAT ELO-SYYSKUUN VAIHTEESSA UUDESSA UIMAHALLISSA, TARKEMMAT HINTATIEDOT, TOIMINTAOHJEET JA AIKATAULUT PÄIVITTYVÄT ELOKUUN ALUSSA.

KAIKKI OSALLISTUJAT ILMOITTAUTUVAT SYYSKAUDELLE UUDELLEEN ELOKUUSSA AVAUTUVAN ILMOITTAUTUMISLOMAKKEEN KAUTTA.

Kevät 2022, Altaalla kokoontuu kolme uintikerhoryhmää:

"KILPIKONNAT"
sunnuntaisin klo 15.30-16.30 (veteentotuttelu, uinnin alkeet)

"MERIROSVOT JA MERENNEIDOT"
sunnuntaisin klo 16.30-17.30 (10m uintia osaaville)

"VESISANKARIT"
sunnuntaisin klo 17.30-18.30 (vähintään 50m uintia osaaville)


Uintikerho on tarkoitettu noin 5-14-vuotiaille lapsille, jotka haluavat harjoitella uintitaitoja leikkien ja virikkeellisten harjoitusten avulla. Uintikerho kokoontuu Orimattilan uimahallilla. Sunnuntain ensimmäisenä kokoontuva "Kilpikonnat" on tarkoitettu lapsille, jotka eivät vielä osaa uida. Toinen sunnuntain ryhmä "Merirosvot ja merenneidot" on tarkoitettu noin 10m uintia osaaville ja kolmas ryhmä "Vesisankarit" on tarkoitettu vähintään 50m uintia osaaville. Uintikerhossa harjoitellaan uinnin perusteiden lisäksi uintitekniikkaa ja vesipelastustaitoja sekä tietysti leikitään, vesiseikkaillaan ja pelataan.


"Merirosvot ja merenneidot" ja " Vesisankarit" -uintikerhoissa harjoitellaan paljon isossa altaassa. Tämän vuoksi mukaan otetaan lapsia, jotka osaavat uida vähintään noin 10 metriä. "Kilpikonnat" -ryhmässä taas harjoitellaan uinnin alkeita ja tähän voi osallistua uimataidottomatkin lapset:)

Uintikerhon hinta: 8,00€/käyntikerta. Uintikerrat laskutetaan käyntikertojen mukaan.

Mikäli haluat ilmoittautua tähän kivaan harrastukseen, voit tehdä sen uintikerhon ilmoittautumislomakkeen kautta. Mukaan pääsee myös kesken kauden.

Covid19- vaikutukset uintikerhotoimintaan:

Uimakerhossa toimitaan ajankohtaisten pandemiasuositusten mukaisesti, mutta lapsista koostuvassa ryhmässä kaikilta lähikontakteilta ja opettajan läheisyydessä olemiselta avustus- ja opetustilanteissa ei voida välttyä. Päätös osallistumisesta pitää tehdä mahdolliset riskit ymmärtäen.
Uimaan tullaa terveenä!


Uintikerhon toimintaohjeet
(Merirosvot ja Merenneidot sekä Vesisankarit):
  • Uintikerholainen tarvitsee mukaansa uima-asun, pyyhkeen, saunapyyhkeen sekä saippuan. Uimalasit toki matkaan myös, jos niitä tykkää käyttää:)
  • Kerholaiset tulevat itsenäisesti altaalle, jossa ensimmäisen ryhmän toiminta aloitetaan klo 16.30 ja toisen ryhmän klo 17.30.
  • Pukutiloina käytetään ryhmäpukuhuonetiloja, joiden ovet ovat auki ensimmäiselle ryhmälle klo 16.20 ja toiselle ryhmälle klo 17.20 lähtien. Riisuuntumisen jälkeen saippuapesuille ilman uima-asua. Peseytymisen jälkeen vasta uikkarit päälle ja altaalle.
  • Mikäli kerholainen tarvitsee jossain asiassa aikuisen apua, löytyy uimaopettaja allastilasta. Uimaopettaja liikkuu kuitenkin ennen uintikerhon alkua tyttöjen (tarvittaessa poikienkin) puku-pesutilojen puolella ja valvoo lasten siirtymistä altaalle. Pääasiassa pojat käyttävät poikien puolen tiloja ja tytöt tyttöjen tiloja, mutta 5-6-vuotiaiden poikien on mahdollista tulla uintikerhoon tyttöjen puolen kautta, jolloin uimaopettaja on tarvittaessa avustamassa.
  • Kerholaiset kokoontuvat aina lasten altaalle peseytymisen jälkeen.
  • Ensimmäinen uintikerhoryhmä päättyy klo 17.25 ja toinen ryhmä klo 18.25 altaalla, jonka jälkeen siirrytään reippaasti pesu- ja pukutiloihin. Etenkin pienempien kerholaisten tulee odottaa vanhempiaan uimahallin aulassa. Vanhempien tulee olla ajoissa hakemassa lasta kotiin.
  • Poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa uimaopettajalle, kerholaisen läsnäolo kirjataan uintikerhon alkaessa altaalla.
Uintikerhon toimintaohjeet (sunnuntain kilpikonnaryhmä):
  • Uimaopettaja ottaa lapset vastaan uimahallin aulassa klo 15.30. Yhdessä mennään suihkun kautta reippaasti uimaan.
  • Altaasta lähdetään pois viimeistään klo 16.20 ja uimaopettaja saattaa lapset pukemaan ryhmäpukuhuoneeseen, josta itsenäisesti lapset siirtyvät aulaan olleessaan valmis. Muistathan olla ajoissa vastassa:)