Pärskyn alkeisuimakoulut

Alkeisuimakoulu on usein pienen uimarin ensimmäinen uimakoulu. Uimakoulun tavoitteena on vesirohkeuden saavuttamisen lisäksi opetella kellumisen, liukumisen, sukeltamisen sekä alkeisuinnin osataitoja.
Pärskyn uimakouluissa näitä taitoja opetellaan lasten ehdoilla ja iloisen tekemisen kautta. Jokainen uintikerta rakentuu lasta motivoivan ja hauskan teeman ympärille:
tässä näet esimerkin kahden viikon alkeisuimakoulusta!

Uimaopen kassin sisältöä:)

MIELENKIINTOINEN MAANANTAI
Ensimmäinen uimakoulupäivä on jännittävä ja mielenkiintoinen sekä opettajalle että oppilaille. Uimaope pakkaa matkaan lainauimalaseja, uimarenkaita ja kasan muita uintivälineitä, joiden avulla eka uimakerta sujuu iloisesti. Ekalla kerralla luodaan innostusta ja touhutaan kaikkea kivaa ja mukavaa altaalla leikkien. Harjoittelu on pääosin veteentotutteluun ja kastautumiseen liittyvää, mutta taitavammatkin pääsevät jo näyttämään, mitä osaavat! Ensimmäisen uinnin jälkeen on aika aina paljastaa, mikä päivä on seuraavaksi. Huomenna on torakkatiistai ja sitten sitä kovasti arvuutellaan, mitähän se mahtaa tarkoittaa? Huomenna se nähdään. Tervetuloa uimakouluun!

Torakoita ja muita ihania ötököitä

TORAKKATIISTAI
Toisena uimakoulupäivänä haetaan rohkeutta kastautumiseen ja sukelteluun sekä vaaka-asentoon vedessä. Missäs ne torakat sitten tavataan? No niitä ja kaikenlaisia muitakin iloisia ötököitä keräillään pohjasta lautalle.

Kimaltavat aarteet

KIMALTAVA KESKIVIIKKO
Kolmas uimakoulupäivä koostuu toki veteentotutteluun liittyvistä harjoitteista, mutta myös kellumista ja uintipotkuttelua tehdään entistä enemmän. Kuka osaa meritähden? Entä kilpparin? Toiset osaavat jo hienosti kellua itsenäisesti ja toiset taas harjoittelevat apuvälineellä. Ei mutta, mitä altaan pohjassa oikein kimaltelee? Aarteidenmetsästys voi alkaa!

Millaisen tarran sinä ottaisit?

TARRATORSTAI
Tänään pääsee jo kokeilemaan liukumista monella tyylillä:) Uimaopettaja haluaa myös kerrata alkuviikon opittuja juttuja se onnistuu hienosti viiden tehtävän puitteissa, jotka suoritettuaan saa palkinnoksi valita itselleen tarran.

Huhuu :)

"PELOTTAVA" PERJANTAI
Uimakoulu sattui sopivasti tällä kertaa pyhäinpäivän aatolle, joten mikäs sen sopivampaa kun leikkiä altaassa hirviöhippaa ja heitellä haamupalloa. Liukumista harjoitellaan lisää ja uintikierroksia uidaan kukin tyylillään ympäri allasta. Sitten päästäänkin viikonlopun viettoon ja maanantaina taas tavataan!

Lusikat

METAKKAMAANANTAI
Koko viikonloppu on tietysti mietitty, että mitä se metakkamaanantai tuokaan tullessaan, mitä meteliä vedessä voi pitää? Uimakoulussa kerrataan viime viikon oppeja ja sitten on aika mennä matalalle pötköttelemään, olla ihan hiljaa ja kuunnella. Veden alta alkaa kuulua valloittavaa kilinää ja pian pohja onkin pullollaan lusikoita, joita pääsee sukeltelmaan. Lopuksi pidetään lusikkakonsertti ja kokeillaan huutaa omaa nimeä veden alla! Huisin hauskaa!

Vesitehtäviä

TEHTÄVÄTIISTAI
Uintiharjoitusten lomassa pääsee tehtävätiistaina suorittamaan kivoja vesitehtäviä. Osaatko istua veden pohjassa? Onnistuuko käärmeluikertelu? Miten sammakot uivat? Entä kuka saa molemmilla käsillä taputettua altaan pohjaa? Vesitehtävät voi jokainen tehdä omalla tyylillään. Sitten pelataan vesihampparipeliä ja ollaan hai-hippaa:)

Kimalaisia ja muita kuvia

KIMALAISKESKIVIIKKO
Tänään ollaan tipu-hippaa ja harjoitellaan kovasti uintia vatsallaan ja selällään. Osa menee jo hienosti altaan päästä päähän :) Lopputunnista päästään tutustumaan kimalaisiin ja sukellellaan näitä altaan pohjasta.

Temppupäivän tavaraa

TEMPPUTORSTAI
Uimakoulu lähestyy loppuaan ja altaalla testaillaan opittuja taitoja ja uidaan vuorotellen alkeisuimakoulun tavoitteena olevaa kymmenen metrin uintimatkaa. Tässä vaiheessa huomaa hienosti oppilaiden kehittyneen taidoissaan:) Temppuja tehdään tänään aina nopan heiton lukeman määrän ja lopuksi päästään etsimään vielä pareja vesipelissä. Tänä iltana ope kirjailee todistukset tämänhetkisistä taidoista, vielä huomenna tavataan!
PINGVIINIPERJANTAI
Viimeinen uimakoulupäivä aloitetaan vielä uintiharjoituksilla ja kokeillaan vielä suorittaa alkeismerkkiin liittyviä suorituksia. Myös pingviinit ovat lähteneet polskuttelemaan uimakoululaisten kanssa:) Lopputunti sitten leikitään vesileikkejä ja rohkeimmat pääsevät hyppäämään isoon altaaseen. Sitten onkin aika lähteä todistusten jakoon! Uintiharjoittelu jatkuu perheen kesken, toivottavasti :) Mukavia uintihetkiä kaikille!

Pingviinit

Tässä lisää kuvia uimakoulutoiminnasta: