Vauvauinnista nauttii koko perhe

Vauvauinti on koko perheen ohjattu harrastus lämpimässä vedessä ja turvallisissa puitteissa. Vauvauinti on tarkoitettu 3kk-1,5-vuotiaille lapsille perheineen.
Vesi poikkeaa ympäristönä vauvan päivittäisestä elinympäristöstä, jolloin se tarjoaa kehitykselle tärkeitä uusia voimakkaita aistikokemuksia. Vesi tuntuu lämpönä ja erilaisina liikkeinä iholla, vesi näkyy, kuuluu ja maistuu. Pinnan alla kaikki näyttää, kuulostaa ja tuntuu erilaiselta. Toisaalta vesi on tuttu ja turvallinen jo äidin masusta. Tutkimukset kertovat, että vauvauinti, jossa yhdistyvät liikkuminen, erilaiset aistiärsykkeet, kiinteä sosiaalinen vuorovaikutus ja vesi auttavana elementtinä edistävät vauvan fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja kognitiivista kehitystä. Vauvauinti etenee täysin lapsen ehdoilla.

Vauvauinninohjaaja toimii altaassa leikkien ohjaajana ja ohjaa vanhempia toimimaan altaassa vauvan kanssa. Ohjaajat ovat kokeneita ja tietävät paljonkin vauvauinnista ja he jakavat mielellään tietonsa ja antavat vinkkejä uintiin. Jokainen perhe ja vauva on kuitenkin erilainen, ja näin ohjaajat oppivat myös uutta koko ajan. Vauvauinti kehittyy koko ajan ja jokainen kommenttinne ja palautteenne on tervetullutta!
Vastuu lapsesta on vanhemmilla.

PUHTAUS ENNEN KAIKKEA 
Hyvä hygienia on turvallisen vauvauinnin perusedellytys. Vesi säilyy sitä puhtaampana, mitä paremmin peseydytään ennen uintia:      
  • Vain terveenä uimaan.    
  • Korut ja kellot jätetään pois altaasta.
  • Meikit pestään pois.
  • Shortsit eivät ole uima-asu.    
  • Peseydytään saippualla ilman uikkaria.Ihan pienille vauvoille riittää lämmön säilyttämiseksi pyllynpesu.    
  • Hiukset pestään tai vähintään huuhdellaan. Pitkät hiukset sidotaan kiinni. Kuivien hiusten kanssa käytetään uimalakkia.    
  • Saunaan istumaan ja lämmittelemään vasta uinnin jälkeen, laudeliinan kera, ilman uikkaria.    
  • Pese myös uikkari saippualla uinnin jälkeen.   

 Allasvettä tutkitaan jatkuvasti, uusimmat tutkimustulokset veden puhtaudesta näkyvät Orimattilan uimahallin aulan ilmoitustaululla.